Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naturligt och onaturligt

Vårglädje på ängen
gräset friskt och grönt
gullvivor att plocka
och nyfödda kaninungar
skogsgläntan lyser
när solen skiner klar
vinden så behaglig
där sädesfälten gungar

Havsvågor mot stranden
härligt vackert skum
driver in med vinden
mat och flaskor av plast
spillolja och drivved
kläder och exkrementer
och gamla avlagda skor
ingen önskvärd last

Vårglädje i skogarna
och lövsångaren sjunger
rådjur och älgstamp
grönmossa och blåbärsris
skogsstjärnor lyser
och liljekonvaljen dansar
grankottar och enar
blir skogstrollens devis

Orkanvindarna passerar
ger stormfällda träd
skogsbränderna härjar
och barkborren njuter
turister slänger skräp
tidningspapper och plåt
gummidäck och porslin
medan djurlivet tjuter

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 441 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-02-12 06:32



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Härlig text som gillas :)
2019-02-17

  StinaJ VIP
Det är vår luften nu. Tankeväckande text om att vi borde värna vår natur mer än vi gör.
2019-02-14

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text om djur och natur!!
Det krävs goda och starka krafter för att
förhindra total katastrof!
2019-02-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Helst vill vi ha en fin natur. Tyvärr finns det många baksidor, som vi människor orsakar. Bra och tänkvärd text!
2019-02-12

  Anya VIP
Jaa vad gör vi med vår natur? Vårlängtan och oro i samma text. Precis som man känner.
2019-02-12

    ej medlem längre
Efterlängtad vår och... naturvård. :-)
2019-02-12

  M.Eta
Våren hägrar men inte folk som inte är rädd om vår natur.
2019-02-12

  Feliaxel VIP
Alla längtar nog efter våren
2019-02-12

  Ewa-Britt Nilson VIP
Våren i antågande
låter lovande...
Med uppsprickande
natur, i retur, vår
bästa kur, gäller ju
då för oss, varje
figur, vårda den
så den alltid
kommer igen...
Gott berättat!


2019-02-12

  Maria Sundelin VIP
Vårlängtan
2019-02-12
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO