Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KOM FORT, APRIL!

Kom plaskande april och ge mig mod!
Min vinters partitur har gråtens notskrift.
Kom med din lätta ton som livets motgift
för diktens död och sångens kalla blod!

Du har ju namnet av att vara god
till skillnad från den onda vinterns dumhet,
som gör mig trög i apati och stumhet.
Du är ju källan klar till vårens flod!

Förvisso har du nyckfullhetens själ
och driver gäck och spe från första början,
men innerst inne vill du säkert väl.

Så kom, du himmelsblå, med vårens dropp i sörjan!
Kom med din glada melodi till sorgens bår!
Kom fort, april, med sol, med hopp, med vår!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-02-01 22:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP