Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
En tidsresa.


Ännu sjunger våra förlorade hjärtslag. Och snart hör vi dem.

Ur eldens mitt, kan du vittna. Om de tog dig. Och de hade en färdigt instruerad litteratur, hur de skulle gå tillväga. När de skulle göra det, och på vilket sätt. Succesivt. Långt före du kunde skymta dess innehåll slungas kring skyarna. Och ändå kan du urskilja sträckan det färdades som en genomskinlig streckad bågform ur den bittra ögonvrån. Högt, långt och utan försvar.

Knastrandes, puttrandes, tillförslutandes ger den sig till känna genom din mittpunkt. Och om det finns tålamod i själen, ser logikens lagar alltid till att du ville gott på ödets tillbakablick.

Av alla sinnestillstånd som givits en människa, är jag en långsam följeslagare av allt man förväntat sig. Resan till vägs ände är oftare än vad man tror mött med väggar staplade tätt och kvadratiskt omkring. Varje vägg skildrar de sårbarheter du kommer att tvingas möta. De är som om de vore placerade havsväggar, med du själv placerad på botten. Sedda bara för den klarsynte.

*

Det är som om du plötsligt visste, att havsväggarna omkring dig har trappsteg, om man noga känner efter med händerna. -Och att siffrorna som bara kunde räkna fram dess risker, helt plötsligt fick bokstäver med inbyggda hemliga ljud som inte ens jag själv får höra. Tonerna berättar logik. Rytmiskt och i rörelse.

Ett eget miniatyrskapat händelseförlopp, som måste vinnas åter för att ge färdsträcka. De nertystade, igentäppta och skambelagda olösta gåtorna är idag något helt annat. Jag har skapat en egen oas. Oberoende av omvärldens kritik eller bekräftelser. Och viktigast av allt, jag har lärt mig förstå varför det måste få vara så.

Fri vers av Mirabellines godnattsagor under träden. VIP
Läst 83 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-02-02 00:34Bookmark and Share


    ej medlem längre
Påminner en smula om Rimbaud. Om man ska komma med någon slags kritik på denna text så skulle du kunna dra ner lite på kvalitén. Den stör mig.
2019-02-07

  mitt nya namn VIP
..och vilken resa sen!

Den suger verkligen in läsaren med sin korta suggestiva meningsuppbyggnad. Riktigt tjusigt! Den tar jag med i min samling ;)
2019-02-07

  kriya
jag tycker att du skriver på ett narcissistiskt sätt. ditt skrivarjag
är uppblåst och förhärligande
2019-02-02

    ej medlem längre
Verkligen fint!
2019-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Mirabellines godnattsagor under träden.
Mirabellines godnattsagor under träden. VIP