Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tills drivan smälter

Ensam
fågelunge
i bo under
snöns vita
täcke

hennes
andes värme
öppnar
en gång
genom isen

droppen
vid ögat
en spegel
av saltvatten

ser förskräckt
ner i hjärtats
blottade
kammare

genom
djuprött
klarögd
hon möter
min blick

tar skydd
i vita
urgamla
lagar
om straff
och förbud

jag hör
genom
droppens yta
ungfågelns
trotsiga gråt

längtan
att unna sig
lyfta
på lärkvingars
lätta slag

bekänna
tills drivan
smälter

nu älskar jag

jag bär dig
varsamt
i varma händer
tills våren
lyss till din
lärkvingesång

viljestark
över fälten






Fri vers av Petter Wingren
Läst 301 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-02-02 11:10



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Kärleken-allt som är

Tack för värmen !
2019-02-19

    Elisabeth Nilsson VIP
En ömsint och otroligt vacker poesi om en fågelunge. Jag tänker mig ett barn, som växer upp och vill pröva sina vingar.
2019-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren