Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt.


Vördnadsdränkt

Och vördnadsdränkt,
Ära han uppnår,
När han brinnande når sin väg.

Såg staten sörjande, men nu från alla dess sidor,
Jungfrur i dess utrymmen.

Skulle oss en son,
Med ond väg välja,
Från väg vinna,
Inget förolämpar staten.

Farväl!
Om handlande skulle vara liv,
Lär vi av våra fel, lyckliga, nödlidande,
Lång i honom,
Nymfen var.

Och vördnadsdränkt,
Ära han uppnår,
När han brinnande når sin väg.

Och,
Med andliga barn vi tog,
Dödliga världar med rikedom,
Inget förolämpar staten.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Lars Johansson
Läst 145 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-02-02 11:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Johansson
Lars Johansson