Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina hastigheter

I förhållande till en punkt
utanför Jorden
färdas jag men en hastighet
av mer än tusen
kilometer i timmen

I förhållande till solen
färdas jag med Jorden
med en hastighet av
etthundrasjutusentvåhundra
kilometer i timmen

I förhållande till galaxen
färdas jag med solsystemet
med en hastighet av
drygt åttahundratusen
kilometer i timmen

I vår samling av galaxer
färdas jag med Vintergatan
med en hastighet av
fyrahundrasjuttiotusen
kilometer i timmen

I förhållande till en superhop
av galaxer som kallas
The Great Attractor
färdas jag med
en hastighet av
tvåmiljonertvåhundratusen
kilometer i timmen

I förhållande till mitt skrivbord
färdas jag just nu
med en hastighet av
noll
kilometer i timmen




Fri vers av stenhur VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-02-02 12:21



Bookmark and Share


  walborg
Roligt att läsa - tänkte på så det måtte blåsa .... tror jag föredrar långsamhetens lov...
2019-02-04
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP