Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stolthetens släktskap med förlåtelsen

ur grav vi reser oss med värdighet
rakryggad går vi fram
med högburet huvud
för fel har vi aldrig gjort

alla misstag är omvärldens gissel
de som prenumererar på felsteg och fiasko
alla dåligheters representanter
som försöker påvisa att min tanke är fel
min gärning är åt helvete
min uppsyn är avskyns barnmorska

där renhetens oskuld som förvitar all svärta
förlöser de steg jag går
slussar mig genom oförståndets dimma
tills jag nås av den självklara förlåtelsen

låt de förbannade okunniga kriga sig genom ett liv
för de kommer aldrig inse att individens stolthet
dödar fler än som föds
och någon gång hamnar vi åter på första stegets banbrytande val

men ur grav vi reser oss med värdighet
och lämnar förståndet vid närmsta krön




Prosa av Max Poisé
Läst 274 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-02-04 18:30



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tänkvärda ord...
2019-02-09

  aol
En klok prosa som jag tar till mej,
2019-02-06

  Öknens Ros VIP
Väl valda ord.
2019-02-05

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som sätter fart på tankeverksamheten!
2019-02-04

  objekt3
Låt mig gissa; du är ett stort Dan Andersson fan
2019-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé