Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Parafras på psalmen "Blott en dag..."


ETT ÖGONBLICK I SÄNDER

Blått det blir, när solen plötsligt sänder
sina strålar genom molnens skärm,
likt bengalers falska gnistors bränder
väcker lövens hög i yster svärm!

Man får tåla både ljus och svärta
som blir givna en för varje dag,
låta tända ljus i mörkrets hjärta,
byta skuggorna emot en stunds behag.

Hoppet finns att allting återvänder
efter vintertidens tunga tand.
Man får ta ett ögonblick i sänder
och få lugn av Herrens hugna hand.




Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-02-02 13:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP