Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
(e) 13


En förbannad gubbjävel som suger

Jävla gubbjävel,
fyfan du suger!

Allt för att jag ville rocka fett lite och inte förstod begreppet att zlatanera. Istället flög jag genom mitt helikopterperspektiv och strandade vid en torrlagd kanal.
Kunde drömma om kyparkavajens era, där benvärmare och cykelbyxor trängdes under 501:or. Ja jösses...den tiden kunde alla arslen vara välsvarvade. Minns tydligt första kräkjeansen som inte hade bakfickor. Det fick alla arslen att fördubblas i storlek.

Men vem är jag som föddes innan månlandningen och innan Vietnamkrigets slut. Jag är ju en jävla senil gubbe som inte förstått att evolutionen skapat tonåringar med en Iphone inopererat i högerhanden. Fattar inte att jag kan sms-låna tiotusen spänn på mitt personnummer och att ordet stuffa fullständigt självdött. Idag finns jag egentligen inte, då jag vägrar facebook och min sociala status torteras sönder och samman i träsket av nördar och främlingar. En gubbfan som inte förstår att möten inte behöver vara lajv och kompisar som man aldrig någonsin tagit på är en helt normalish. Helt naturlish som äta, andas och bajsa är den ständig uppkopplingen mot internet, klart att man fångar märkliga blickar när man säger att man svarade i telefon på sjuttiotalet med tilldelat telefonnummer
- tjugosjusjuttioetttrettionio
- hej är Matte hemma.
- tjänare.. det är jag som talar.

När riktnummer var en geografisk vetenskap och det fanns riktiga postkontor med livs levande personal bakom en lucka.

Saknar telexens underbara melodi när nytt fyrtioteckens meddelandet ankom.

Vafan...jag är inte nån bakåtsträvare.. är en nostalgiker..Kan njuta av tanken att Ikea bara fanns i Sverige och alla skruvarna alltid var med. Att det aldrig kunde regna på vintern och ingen kände till arbetslöshet och nyanlända.

När brunstensbatteriets kapacitet var några få timmar för en ficklampa som hade in inmoterad reflektor och var helt värdelös att lysa upp med.
Då man kunde knulla utan att få sjukdomar som inte ännu inte var uppfunna.

Tycker fortfarande att nittiotalet känns som igår och årtiondet innan som förra veckan. När kreditkort var en statussymbol och yuppienallens enorma antenn kunde synas från hundra meters avstånd och när båda tornen var en siluett för New Yorks stad. Inte nog med det så växte jag upp när Leksand faktiskt hade ett hockeylag och bandy fortfarande fick rubriker i papperstidningens trycksvärta.

Men vad fan vet jag som inte förstår att man inte äger någonstans.
Nu när fotbollens regelbok är tjockare än Sveriges rikes lag och Kjell-Olof Fäldts gråhåriga mohikan kan beställas hos frisören och få bli kallad för retro.

Det närmaste sociala medier som fanns var rapport klockan 19:30 på TV2 och internet förutspåddes bli en kortvarig fluga.

Lägger mig i reträtt, skrattar och inser att tiden hinner ifatt. Men tro mig lilla fjortis där... Njuta kan jag fortfarande göra...och jag är dubbelt så bra på det än du! Trots att jag är en förbannad gubbjävel som suger...
Övriga genrer (Kåseri) av Max Poisé VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2019-02-02 15:06Bookmark and Share


  librame
Jag läste hela texten högt för min vän på bred norrlänska, föresten kan jag fortfarande mitt första telefonnummer.
2019-02-04

  Lottie Ålhed VIP
Minnet lever kvar i en tid som var men man blir inte äldre än man gör sig Eller? Tidsperspektiv och vad som är gammalt förändras med stigande ålder
2019-02-04

  Cikoria Blå VIP
En fors av fint formulerade sanningar.
En gång är de där tonåringarna medelålders och "värre" än så.
Inom oss har vi alla åldrar, men inte förrän vi levt.
2019-02-02

  Anya VIP
Ordrikt av en riktig ordkonstnär. Jaa tiden hinner ifatt. Bra sammanfattning.
2019-02-02

  Marita Ohlquist VIP
Makalöst bra, väcker tankar och känslor!
2019-02-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken underbar nostalgitripp, du bjuder på! Mycket välskriven och detaljerad.
2019-02-02

  kelrob
Faan vilken underbar text! Så nostagisk jag blir :)
2019-02-02

  Gunnar Hilén VIP
jag ryser och ler av välbehag
2019-02-02

  Öknens Ros VIP
man blir lätt nostalgisk av dina rader, framtiden bara svischade till innan man visste ordet av.
2019-02-02

  objekt3
Å Ryt bara ryt
2019-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé
Max Poisé VIP