Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En klockas spröda klang





Bland misströstens dova toner
hördes en dag ett annat ljud
det var hoppets spröda klang
som kom med sändebud

den kalla tiden var över
värme smekte min hud
bytte sorgens svarta mantel
mot glädjens vita skrud

tack du underbara klocka
som kom till mig med bud
som åter fick mig att tro
att det fanns en kärleksgud






Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 437 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2019-02-02 15:31



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Jättefin! Ett vackert flöde med stil.
2021-06-02

  ResenärGenomLivet VIP
Upplyftande ord och fint rimmat...
2019-02-09

    Peter Söderqvist
Fina rim som förstärker textens budskap. Klockan som ringer och väcker tro är fantastisk.

2019-02-08

  Olof Lagerhorn VIP
Förnimmelser som bär en
klockas mjuka, vackra klang
fram till kärlek, vår och värme.
2019-02-04

  Fulbergarn
Klockrent
2019-02-04

  ULJO
Text fyll av hopp. Gillas
2019-02-04

  Lars Hedlin
Varm och fin full av känsla!
2019-02-04

  Feliaxel VIP
Så vackert du skaldar
2019-02-04

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Underbar rim, rytm och metafor! Fin text!
2019-02-03

  Respons VIP
Hoppfulla rader.
2019-02-03

    ADI Nehlin
Hopp i mörkret. Fint skaldat!
2019-02-03

  Anya VIP
Jaa när man drabbas av sorg är det lätt att tvivla på en Gud. Hoppfullt skrivet.
2019-02-03

  Rise Little One
Jag kan kännas solstrålar som glimtar från din text!
2019-02-03

  Ezmeralda VIP
Så fint och hoppfullt.
Blev glad även jag.
2019-02-03

  Klara Ord VIP
Vacker text, rik på metaforer!
2019-02-03

  M.Eta
Glädje klingar vackrare än sorg! Fin text.
2019-02-03

  lila fjäderblomman VIP
Vacker och trösterik!
2019-02-02

  Blomma-Stjärna VIP
riktigt vacker komposition
tröstande och helgjuten!
sparas!

2019-02-02

  Lottie Ålhed VIP
Hoppfullt vackert välkomponerad text
2019-02-02

  Niliboy
Javisst finns det en kärleksgud. Så fint du skaldar. Fantastiskt och inspirerande!
2019-02-02

    ej medlem längre
Gud är kärlek! Det är tröst i bedrövelsen!
2019-02-02

  juliaparkas17
Vacker text om sorg och glädje.
2019-02-02

  Eva Helene VIP
Välskrivet och vackert!
2019-02-02

  Maria Sundelin VIP
Så full av hopp
Kramar
2019-02-02

    Max Poisé
Snygg förpackning här.
2019-02-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Sorg och hopp i kontrast, diktat i fina rim. Och slutet värmer!
2019-02-02

  KattenKin VIP
Fina kontraster i rim i klassisk stil med lyckligt slut. Allmängiltig och ändå unik. Tycker om den. Applåder!

2019-02-02

  Öknens Ros VIP
finstämd stämning, hoppfullhet.
2019-02-02

  BenGust VIP
Med motsatsord hopp - misströstan,
glädjens vita - sorgens svarta
spröda - dova känns texten enhetlig
och effektiv. Texten vinner på sin
återhållsamhet.

2019-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP