Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En dikt.


Välkommen han du under

Två tecken,
Ingen variation,
Utan land,
Utan kontrakt och sakrament.

En smärta,
Välkommen han du under.

Och honom jungfru under denna dubblett,
Välkommen han du under.

Den de som dessa två,
Att vara i på ful variation,
Totalt undantag från all jurisdiktion,
Välkommen han du under.

Bär jag i mig ur min urtid,
Jungfrur lekande med granna centaurer,
Gula solstrålar hyllar med falsk värdighet den som är skämd.

Mannen blir aldrig den stolte,
Vredgad kastar han sig mot klippväggen.

Barn ej förstå,
Frukt den må försmå.

Sköna högt upp på de starkaste är de bränningar,
Och de väntande och strängar utan svindel.

Välkommen han du under.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Lars Johansson
Läst 235 gånger
Publicerad 2019-02-02 20:05



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Spännande och underförstådd dikt! Vet inte varför den är bra. Kanske för att den utmanar fantasin och att man får fylla i mycket själv, vilket gör den mångtydig och användbar.
2019-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Lars Johansson
Lars Johansson