Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kärlek är den ljuvaste förnedring

Jag sörjer dig som en ostämd fiol
vill dämpa upproret i mig
gnida min dissonans mot sand och stenar
vill tona mitt hjärta till ljudet
av brytande vågor
vagga fram och tillbaka
som en krängande båt
tills jag fylls av vindspelsmusik igen –
kärlek, min älskade
är den ljuvaste förnedring.

© Laura Popa 2019

Dikten ingår i diktsamlingen "Tänd alla stjärnor i mig", Adagio förlag, 2019.




Fri vers (Fri form) av Laura Popa
Läst 680 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-02-02 21:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Laura Popa
Laura Popa