Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Sten Wiking/Licentia


I DE RÄTTRÅDIGES LED

De rättrådigt skarpögda,
vet att identifiera det identifierbara,
som mest avslöjar sig självt,
som man sållar grus ifrån guld,
och falskt guld ifrån äkta.

Kännetecken som kynne och lynne,
mönstergilla,
avskärmas i uteslutande avsikt,
att icke förorena sakernas tillstånd,
så salt må smaka salt,
fortsättningsvis.

*





Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 298 gånger
Publicerad 2019-02-02 23:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP