Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lång väg hem

luften är fylld av fukt
kölden biter

attji - attjo - jag nyser

finner en fodrad fingervante på min väg
vänsterhanden blir varm
och höger hand med
- i två tumvantar!

jag är på väg till badhuset
en lång härlig bastu
ingen simtur
vila i liggstol

stoppar om mig rejält
innan jag går ut i kylan igen
stoppar papper i skorna

vägarna hem
bjuder hal lera
och många, långa uppförsvägar

jag fantiserar
varm soppa
vitlök och ingefära
min säng
mitt svarta mjuka fårskinn

snett fallande knappnålsstora droppar
slår in mot mitt ansikte

- jag känner
- jag längtar
- jag lever!












Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-02-03 00:34



Bookmark and Share


  M.Eta
Skönt att ha ett varmt hemtrevligt hem att komma hem till när man varit ute i kylan. Mysigt skrivet!
2019-02-06

    Elisabeth Nilsson VIP
En strapatsrik, kylslagen och njutningsfylld berättelse om en kall vinterdag!
2019-02-04

  ULJO
Lång väg mot tillfrisknande. Ta hand om dig.
2019-02-04

  Lars Hedlin
Blandade är vardagens och verklighetens känslor..Du förmedlar orden bra!
2019-02-04

  Respons VIP
Koncentrerad livsnjutning!
2019-02-03

  Kungskobran VIP
Vilken fin beskrivning av en vintervardag, men lever med
2019-02-03

  Anya VIP
Fast det är en motig väg hem fokuserar diktarjaget på det som komma skall. Vackert vännen.
2019-02-03

  Lovisa Lindbom
Fint!
Både glädje och vardagens verklighet en vinterdag som denna. Längtar till våren!
2019-02-03

  KattenKin VIP
Texten är berörande, för tankarna till de hemlösa; soppkök och papper i skorna när vägen är lång. Det är nog inte så dum idé det där, något man skulle pröva som isolation nu när det är kring -30° vissa dar.
Bra slut i min tolkning, tre ord som skär i hjärtat gällande de hemlösa.
2019-02-03

  Ezmeralda VIP
Verkar som om du vandrar i motvind.
Texten berörde mig. Papper i skorna håller kylan och fukten ute.
2019-02-03

  Marita Ohlquist VIP
Trots att det är kallt och besvärligt så har du positiva tankar och känslor!

Kommer plötsligt på att när det var riktigt kallt när jag var barn så hade jag en tidning för bröstet under jackan, bra isolering.
2019-02-03

  Rise Little One
Ett verkligt liv i vinter! Varför har du papper i skorna?

2019-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP