Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterland

Melodi: Let it snow, let it snow…

December är mörk och kulen,
till sist så kommer julen,
och då vill vi inte ha tö:
Mera snö, mera snö, mera snö!

Ett obehag för bilister
som tålamodet mister
när andra vill hellre strö
mera snö, mera snö, mera snö!

När vi klafsat i modd och slask
blir det härligt med drivor och is.
Kanske sätter man sig pladask,
men reser sig upp på nå´t vis.

Glöm sommar och gröna hagar
när vintern oss behagar
med tappar av is, inte hö:
Mera snö, mera snö, mera snö!




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Nils-Ivar Lindström
Läst 186 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-02-03 10:36



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag hatar snö.
Om en människa skulle kunna ställas till svars för vintern skulle jag yrka på livstids misshandel.
2019-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström