Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den nya utredningsmallen baserad på ICF - människan nedbantad till sjuttioelvatusen funktioner . Går att sjunga till ”Ett fyrarättersmål” av Bo Kaspers orkester


Individens Behov I Centrum

Om du kommer hit en dag

så ska vi mäta din funktion

sen ska vi sätta upp ett mål

som du kan sträva mot ibland

 

Sen får du vila i en akt

på ett socialkontor

bland andra människor som du

som inte klarar sin funktion

 

Men det handlar om att leva

det handlar om att se

Om jag inte är en människa 

vad är jag då för dig, min vän?

 

Om du klagar på vårt stöd

så finns det nån att klaga hos

för vi är trevliga att möta

det har vi lärt oss på en kurs

 

Och om du ligger där och dör

 har vi gjort en bra rutin

vi kommer klara det galant

för vi har gjort en riktig plan

 

Men det handlar om att leva

det handlar om dig själv

Det finns ett litet djur därinne

som du dödar varje kväll

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-02-03 14:07



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
ja, du - det är inte lätt att få till det rätt (med socialhjälp) - men du är bra på att skriva om det!
2019-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP