Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DE TYSTA BARNENS INNERSTA GRÅT

DE TYSTA BARNENS INNERSTA GRÅT

Varför måste man mobba andra människor är inte detta dumt
Varje individ har rätt att bli behandlad väl, detta är väl sunt
Skulle någon vara bättre än den människan bredvid
Vi borde vara mera upplysta nu eller lever vi i en annan tid

Allt bli annorlunda säger många men tiderna är densamma
förändringar det är ju vi
En stor bristvara i samhället är förståelse och en massa empati
Varje människa är unik och borde skratta istället för själslig gråt
Varför är det så att människor mobbar, så fort de kommer åt

Ett samhällsproblem som man inte kan räfsa ihop med krattan
Det hjälper inte att försöka dölja det onda man förblir den där
trasmattan
Utan det måste tas om hand när barnen är små, så de lär sig grunden
Annars blir detta ett förödmjukande slag mot många, inte bara för
stunden

När man hackar på en utsatt människa borde man inse konsekvenserna
Detta har ingen betydelse varifrån man kommer, den har inga som helst gränser
Ett förstört liv var det så man hade tänkt sig med demokratin
Men tyvärr blir vi mer primitiva och destruktiva och beter oss som svin

Bo Grapenskog




Fri vers av Knoparemoj
Läst 195 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-02-03 18:37



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag noterar att du skriver "vi" och "oss".
En del vill ju s a s lägga ondskan på entreprenad och förpassa den till de andra.
Eller andra länder, dess ledare o s v.

Synden finns i alla människor, liksom ondskan. Ingen är ett undantag.
Det är bara de självgoda som fått för sig att de är det.
Och de är äckliga så man kan spy.
2019-02-03

  M:tin
Bara bara så elakt, fy fan!!
2019-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj