Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gång i tiden hittade Agdas ena bror på att två av tre (främst beroende på den andra broderns frånvaro) individer skulle spela labyrint (spelet med kula, inte det med kort o bräde) på ett gemensamt vis.


En sport som lek?




Märkligt nog finns det flera spel och lekar med samma namn. Dels även spel och lekar som bara en del människor minns att det alls funnits 'en gång i tiden'. Hur en människa än försöker 'en smula enträget' tala om sakernas tillstånd. Fast mest intressant verkar det ändå vara att finna egna spel och lekar, varianter samt förbättringar. I Labyrint, det med kula och av trä, hade fyra rattar utanpå. Nord och syd styrde ett plan, väst och öst styrde styrde lutningen åt andra hållet. Eftersom han höll i nord samt ost och Agda i syd och väst, var ett visst balansnummer och samarbete av nöden. Med hjälp av visst munläder, kom ett sådant samarbete dem att finna hur helt som att revolutionera språket och vården av detsamma hyggligt uttrycksfullt.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-02-04 15:14



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Spel borde spelas
mera nu, som förr
öppna sin dörr...
För spelets falang
kanske själv få
visa sin talang...
Vad går upp emot
ens egen klang emot
sin väns klang...
2019-02-05

  ULJO
Spelet labyrint var mer ädelt. En viss skicklighet fodrades för att lyckas.
2019-02-04
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP