Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilse

I en snårskog 

bland mossor och kärr

har jag vandrat 

så många dagar

 

Nu sänker mörkret sig

det är blött och halt

i ryggsäcken bär jag en karta 

som visar ett landskap

där jag var igår

 

I min kikare ser jag

människor som sitter i en ring

som talar med varandra 

och håller av varandra

 

De bor i ett hus

där gula lampor tänds

de sitter med tunna kläder

och dricker heta drycker

 

Är det jul eller påsk

kompassnålen snurrar runt

där borta på andra sidan sjön

ligger nog en glänta med torrt gräs 

där det går att vila

 

Till vänster gyttja

till höger träsk

kanske tillbaka

är vägen

som leder framåt

 

Jag sätter mig här

och ser i kikaren

hur människorna 

tar av sig sina kläder

för att lägga sig

lamporna släcks efter hand

tills mörkret blir totalt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-02-04 04:22



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Vemodigt om att söka en ny väg till ett önskat mål!
2019-02-04

  Mats Edin VIP
Skön skildring, vackert lugn
2019-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP