Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.poeter.se/Las+Text?TextId=2018039...2016-11-25


Tystna nu europa


kväv dina ångestskrin
över hur ondskan dräper godheten i skyn
Sjunk ned på dina knän be att dagen inte kommer
då vi tröttnat
gälda alla blodspengar du tar

starkt är det hjärta som sörjer
den förlorade själen
och handen som sträcker
för inte godheten
ska drunkna i dyn

då reser sig själen
med förnyat hopp
visar sitt bräckliga mod

lyfter sitt huvud ur mullen
lyssnar till klockklangen i byn




I både kyrka och samhälle kan lydnad mot auktoritativa hierarkier producera ondska. På ett personligt plan samspelar det med lydnad mot inre drifter, begär och drömmar om kontroll, rikedom eller makt. Att kämpa mot ondska är att göra motstånd mot det som låser in oss i ett fängelse där våra händer är bundna – jantelagen, skammen och skulden




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 245 gånger
Publicerad 2019-02-04 04:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP