Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stefan Lövfen

Brutna vingar
Glasen som vackert klingar
Högt över hav och land
Någon som håller din hand

Dom sitter på höga hästar
Med dina pengar dom festar
Djungeln full av parasiter
Du ser alla dessa inviter

Det blott ett öga kunde tro
Där något stort ska gro
Djupt under ett bord
En söndertrasad jord

Långt borta en skugga
Du ska gå där och tugga
Någon med högre makter
Så med nybildade pakter

Stefan Löfven håller dig på rätt sida
Du ska aldrig mer behöva lida
Så bara djupare ner du faller
Ska du stå där och skaka galler

Vi är alla inne på rätt spår
Som ingen av dom förstår
Så vi fortsätter att betala
Så den fackpamp kan tala

Nu du sitter där och myser
Lär du oss hur vi ute fryser
Trodde alla skulle få vara med
Så det är så vi skapar fred

Vi är bara en liten del
I landets stora spel
Ett korrumperat system
Som blundar för problem

För ingenting ni kan
Bara att skylla på varann
Så ni ska styra ett land
Bara att kasta mera sand

En röst för miljoner människor
Du som skutan nu ror
Så ni ska lösa alla våra konflikter
Ja alla har vi ju våra plikter

Så gå ihop med ett troll och en skata
Så tillsammans kan vi alla hata
För med media flåsande i nacken
Vänder vissa helt på klacken

Så nu du din sprätt
Så ska du styra oss rätt
Genom öken av sand
Så vi letar nu efter ett nytt land












Bunden vers (Rim) av Lidde
Läst 155 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-02-04 09:55



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Bra skaldat!
2019-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Lidde
Lidde