Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Del 1 och 2 finns inlagt här tidigare, ifall någon är intresserad.


Det började utanför ICA


Nu har jag cyklat många mil.

Det tog sin lilla tid innan jag kunde bestämma mig för vilken sorts cykel jag skulle köpa.
"Jag föreslår en tvåhjuling", sa han i cykelaffären när jag stod där villrådigt och funderade på hjulbredd och växlar, och det råkade vara en enhjuling jag stod och pillade på.
Jag bestämde mig för en 21-växlad.

Ja, jag såg nog att han blev aningen förvånad, en otränad gubbe med ansats till mage, köpa cykel med 21 växlar...
Han visade mig vänligt på en treväxlad sak.

Men jag ilsknade till och köpte den 21-växlade och hjälm därtill på studs.

Jag har cyklat mycket förr i tiden, när jag var ung, men sen har så mycket annat hänt, frun min blev sjuk och...ja det har inte blivit mycket tid för mig själv på senare år.
Jag cyklade hem de 2 milen direkt.
Jag var helt darrig när jag kom fram.
Men jag kände mig nästan lycklig.
Jag ringde Linnéa och hon sa
- "Men pappa, du är allt bra knäpp du."
Jag hörde i hennes röst att hon var lite stolt.
Det har blivit många cykelturer efter det.

På köpet har jag blivit pigg och faktiskt ganska smal också.
"Ringsjön runt" cyklade jag i somras.

Jag tänker på Anse, henne glömmer jag inte, men det gör inte så ont längre.

Idag skall jag cykla till "Kringlan", jag och
Christa skall dricka te och äta tekakor med avokadoröra där
Christa ja, det är hon med "gröna kappan" jag träffade henne vid Ringsjön. Hon kom i full fart på sin cykel.
Jag gav mig till känna och det visade sig att hon är änka och har en sommarstuga här i närheten av min by.
Hon och jag ska cykla "Vättern runt" nu till sommaren.
Vi tar vår husbil dit.
Jag känner på mig att Anse skulle gillat det här




Prosa (Novell) av Cikoria Blå VIP
Läst 262 gånger
Publicerad 2019-02-04 15:49



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Det blev ett lyckligt slut i alla fall.
2019-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP