Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Denna bok tillhör Sten Wiking


IT-MAGASINET "INTEGRITET"

Det figurerar på Internet aktörer
vilka lärt sig den teknik de behöver
med sin kriminella intelligens,
för att skada andra.

De laddar ner profilbilder som stulits
från andra och lägger ut på porrsijter
med falsk identitet.

Detta kan medföra problem för den
utsatta personens förhållande.

De använder även falska profilfoton
på dejtingsijter.

De använder falska domäner i andras
namn och idkar ibland systematisk
personförföljelse,
där förtal och ärekränkningsbrotten
är oöverskådliga.

Dessa aktörer som verkar i det fördolda,
kan vara den man minst anar och är
utstuderat seriösa i sina avsikter.

Vid avslöjande visar det sig i 7 fall av 10
att de förekommer i polisens belastnings-
register och även inom den psykiatriska
vården.

Ofta rör det sig om personer som känner
sig misslyckade i förhållande till andra,
vilket föder avund och hämnd,
mot personer som aldrig gjort dem något.

Det kan räcka med att någon har ett mer
presentabel profil än bedragaren,
vilken själv inte ens har något ansikte.

Det kan också röra sig om ett triangel-
drama,i syfte förstöra förhållanden.

Att psykiskt sjuka använder Internet som
ett redskap i sin sjukdom,
är jämförbart med It-terrorism.

Det gäller lokalisera och snärja in dessa i
ett nät i nätet.

Det figurerar ett fåtal sådana aktörer,
även här på poeter.se,och det finns viss
spaning på deras verksamhet.

Det finns en utförlig lista med namn,
adress,identitetsnr,
och Ip-nummer på de misstänkta.

Det borde införas legitimations/passkrav
av samtliga för medlemskap på alla sijter
vilket skulle minska bedrägerierna.


*





Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 293 gånger
Publicerad 2019-02-04 16:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP