Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2017-03-25 kl 20:44.---------inspiratör Elmer Diktonius


Livsbetingelser



våra själar har tvättats med tårar
i våra hjärtan har smärta plöjt fåror
och över våra kinder har livet runnit
ändock våra liv är våra
vi är livsstoft
som dallrar av levandet
se hur vi dansar
se hur våra hjärtan står öppna
Vargen inom oss blöder
vi doppar fingrarna
skriver oss i blodets färg
se hur vi dansar
gudarnas svängom i skymningen

den natten var himlen ett svart hål
ingen stjärna lyste
och VI
vi krypande på vår själs blödande tassar
till vårt mörka bo
Aldrig ska vi förlora hoppet
eller ljuset
Hör hur vargen sjunger
hör stjärnskrattet
en blixtvolt i luften

I din röst vilar världen trygg

I din tystnad ska en gång svalor
och den brinnande solen störta


*

Kommentarer

Människosonen "fint bildspråk. vacker ordmusik"
2017-03-26
Nils-Robert "Kärlekens fast grepp inom oss"
2017-03-26




Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 270 gånger
Publicerad 2019-02-04 17:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP