Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

försmak av vår

ljuset nu i februari
syns tidigare
och stannar längre

solen lyser starkare
till hjälp
för alla

vintergäck, snödroppar
vinröda julrosknoppar
sticker upp ur hård mark

och i S:t Jörgens park
kvittrar fåglarna käckt
titi ele -liii - låt-oss- bygga-bo

för dem som vill häpna
och beundra
syns levandet som ett mirakel

en humla
som inte ska kunna flyga
flyger ändå

tvivelsjuka
som snusförnuftiga
bärs fram av livets ljus

och de som alls inte tror
att vår kära gamla planet
har fått och alltjämt får liv
av en gudomlig gnista
har tur
som kan skylla på slump
- en otrolig slump!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-02-05 14:41



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Uppmuntrande och vårlängtande dikt, om allt som ska återfödas. Åtminstone än så länge. Må hoppet leva!
2019-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP