Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ETT BUD OM DÖD

 

efter en stund tog det slut

hjärtat orkade inte pumpa 

snödrivan gömde honom

 

hon undrade vart han gått

hundarna ville ut nosade...

där låg han... hon chockades

 

budet kom per telefon idag

det skedde på söndagkväll

något tog uppmärksamheten

 

min älskades pappa nu borta

men det fanns ett hål i alla...

ett sår i alla syskonens hjärtan

 

hur tar man ett dödsbud då... ... 

sorgen startade ju för länge sedan

då när deras pappa svek dem alla

 

inget kommer bli sig likt igen

smärtan att aldrig haft en far

en vuxen som skyddade dem

 

nu när allt är för sent att ändra

en död far vars liv gav dem nöd

syskon som funnit stöd i varandra

 

nu minns de det hemska mitt i allt

känner vördnad i varandras värme

avslutar det onda som lagts på dem

 

incest är en fruktansvärd upplevelse

den fräter sönder det inre själslivet...

alla blev drabbade av att en utsattes 

 

begravning väntar och dödsbo att dela

avskyn och avsmaken av pappans dofter

tomhänta går de hem var och en till sig

 

banden är lösa nu då alla är befriade

det är då som glädjen äntligen når

den att ingen frestats att ta hämnd

 

lättnadens suckar att allt är över nu

händerna söker numren än en gång

syskonen ringer varandra samtidigt

 

visst är det märkligt hur människan kan vara...

... ... ... 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-02-05 18:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP