Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Filosofiska funderingar


Förklädnad

Ansiktet känns inte igen
är han min vän
Vem kan man lita på
kan man se på någon
kan man förstå?
Alla gömmer sig bakom ett skal
att se igenom är inte lätt
Att klä av ett skal
se någon helt naken
kan man det?
Är han filantrop för andra
eller bara för sig själv?
Alla gömmer dig
för sig själva och andra
Vi söker det vi vill hitta
det andra lämnar vi förbi
Skalet förblir intakt
sprickan finns där
men liten och smal
Du pratar alltid med någon
det ger dina svar
Du pratar med dig själv
och ger dina egna svar
Människan söker sig själv
men finner något annat
Vi tror vi är dom vi är
men vet inget om oss själva




Prosa (100-ordare) av Kungskobran VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-02-05 21:44



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Funderingar som tål
att tänkas på
2019-02-07

  Anya VIP
Gillar den psykologiska touchen. Jaa vi vet inte allt om varandra eller om oss själva.
2019-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP