Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TIGGARSKÅL

II
Får jag låna din käpp, din stav
din plats i livet
du tigger ber med slutna händer
blicken är ej skum, nej klar.

har du funnit din plats i livet
gnolande glädjevisans melodi
den, fjärran från alla nöjesparkers
glada tjo och tjim

Händer slutna kring kopp av papp.
Dina ögon ser framtidstro och hopp
i djupet av min trötta själ, delar ändå
till mig ett uns av frid och ro.

© Bosse 5 februari 2019.






Fri vers (Fri form) av Bossepoet från Österbotten
Läst 128 gånger
Publicerad 2019-02-05 21:49



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Var skulle de politiskt korrekta poeterna hämta sin inspiration om tiggarna inte fanns?
2019-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten