Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frihetsgrader

Jag tänker på Diana

som tigger utanför Lidl

på Vasagatan 45 i Göteborg

 

Hon får gärna sitta 

på sin IKEA-kasse

stoppad med kuddar

i snögloppet utanför affären

men hon får inte gå in 

 

När benen darrar

och ryggen värker

går hon in i affären

för att köpa sig en bulle

 

På vägen tillbaka

står hon en liten stund på alla fyra 

i värmen innanför glasrutan

och vädjar om hjälp

till människor

som passerar förbi 

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-02-06 05:00



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
bra skrivet - först infinner sig en känsla av tröstlöshet hos mig, jag ser ju hur det är här i Lund också...
MEN sätt press på Rumänien att stödpengar från Eu används rätt -
upprätta romerna som folkgrupp
med samma värde som andra européer
bygg om skjul till hus, led in vatten och ordna mat/dusch/rum/läxhjälp till barn som behöver det
- ge existensminimum till dem som inte har annat
2019-02-06

  Kungskobran VIP
Res hem kära Diana, det kan inte bli sämre än så här
2019-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP