Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är ett djur

Jag är ett djur
Jag är styrd
av mina drifter
av mina känslor
Jag har intellekt nog
att förstå det

Du är ett djur
Du är styrd
av dina drifter
av dina känslor
Du har intellekt nog
att förstå det

Vi är djur
Vi är styrda
av våra drifter
av våra känslor
Vi har intellekt nog
att förstå det




Fri vers (Fri form) av Carl-Johan Bachofner
Läst 160 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-02-06 07:23



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Betänksamt skiftat!
Människan kan vara ett
odjur mot sig själv,mot
sina medmänniskor och
mot den otämjda naturen




2019-02-06

  Larz Gustafsson VIP
Människan är inget djur.
Visserligen är vår hjärnas kapacitet begränsad, och det är väl det som gör att människor tror sig vara djur.
Jag var själv ateist. Då ingick ju det där med djurbiten i paketet.
Sedermera blev jag en kristen, och det som en följd av att Gud upplyst mig. Så det måste till, i mitt förmörkade tillstånd. Min intellektuella kapacitet förslog med andra ord icke.
2019-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Carl-Johan Bachofner
Carl-Johan Bachofner