Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ystad


Hemförbundet

Bland alla dessa tusen på jordens stora rund

finns dom här och där som öar så fina Hemförbund,

för vart och ett av dom på himlen

En liten stjärna en ängel tänder

en bön om frihet ingen ska lida mer

en stråle av hopp den stjärnan till varje

hjärta sänder,

där står vår frälsares armé

en härlig här att skåda

alla vänder blicken vill så gärna mot

himlen se där vår framtid blir en gång

vlndarna rusar ochvänder

fåglar som flöjter hela rymden fylls av sång,

Herren Gud visar sina änglar som

blickar neder vänligt vinkar

och så gärna mot

oss le, 

över ängar bortom skogen 

där dimman flyktar 

stiger solen hans ljus i mörkret

över jordens stora rund 

där den strålar för dej och mej

och alla vi i vårat hemförbund.

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av aol
Läst 497 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2019-02-06 10:10



Bookmark and Share


  louisegirl
Skört och vackert rutet!
2019-05-05

  Monika A Mirsch VIP
Dina ord är som vårens fågelflöjt - vackert!
2019-05-05

  Johan Strömstedt
Blev så glad när jag hittade denna text.
I skolan hade vi en präst som hade en otrolig berättarförmåga. Jag tillhörde nog de där eleverna som hade svårt med att sitta still och vara tyst och lyssna. Men hans lektioner var "heliga" för mig. Jag var stor och stark och när jag satt tyst eller sa åt övriga klasskamrater att hålla tyst, ja då lyssnade dom också.
Många år senare så vigde han oss. Han döpte två av mina tre barn. Han fanns med när min far begravdes.
Jag tror att han sitter uppe i himlen och ler åt mig när jag skriver dessa rader
Vännen Johan
2019-04-11

  morgonstjärna VIP
fint skrivet
2019-03-26

  S.A.I. Steve Lando
bemärkandsvärt fint
2019-03-24

    ADI Nehlin
Så fint, fint skrivet!!
2019-02-28

  ResenärGenomLivet VIP
Fint skrivet...
2019-02-09

  Lars Hedlin
Mycket fint skrivit min vän! :) kram
2019-02-07

  Svartsilver
mycket vackert, som en bön mot skyn i dessa kalla tider.
2019-02-07

  Alysse VIP
Ljus och kärlek till alla
Fint skrivet
2019-02-06

  Bibbi VIP
Gillar starkt!
2019-02-06

  ULJO
Om vi alla strävar åt samma håll. Om vi slutar fördöma. Om vi slutar att kriga. Om vi slutar att stänga ute vissa människor. Om vi slutar bygga murar. Om vi alla tar hand om varandra. Då kan livsglädje uppstå.
2019-02-06

  Marita Ohlquist VIP
Tycker om din text som förmedlar livskraft och livsglädje!
2019-02-06

  Larz Gustafsson VIP
Ve er, sade Jesus, när alla talar väl om er.
2019-02-06

  Larz Gustafsson VIP
Jo, de flesta uppskattar ju Hemförbundet eftersom ingen någonsin blir frälst där.
Själv är jag extremt skeptisk.
2019-02-06
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol