Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MUREN

Då:

deformationens ögonblick

de lägger händerna på muren

sakta bleknar framtidens mörker

den föll för att kärleken segrade

 

NU:

upprustelsens ögonblick Trump?

handpåläggningens era ändad...

skulldens tidevarv hastigt passerad

i en blinkning ges inte plats för veto

 

den dagen järnets förbannelse slår in

erosionen fäller dess betongfundament 

kärlekens murar reser sig mot ondskan

den att stänga ute den innersta längtan

 

längtan som följt oss alla från barnsben

fred skulle råda och gränserna förintas

löftet som gavs till oss i dopets ögonblick

förkrossas i ett enda andetag för alltid...

 

muren som föll och varför är fallen i glömska

vem kan vänta sig att någon lär sig av historien

allra minst kan vi vänta oss det av någon som han

... ...

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Solstrale VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-02-06 13:13



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Undra om inte den intellektuella muren är värre, men det försvarar inte Trumpens dårskap!
2019-02-06

  ULJO
Man ska inte bygga murar mellan människor. De som tycker så är helt empatilösa.
2019-02-06

  Marita Ohlquist VIP
Av livets byggstenar ska man bygga gemenskapens broar, inte utanförskapets murar!
2019-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP