Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Osvuret är bäst

Jag ringde till dej häromda’n
men fick inte något svar.
Nog är det väl självaste fan,
jag trodde att du fanns kvar.
Jag undrar var du håller hus,
och om du väckts ut ditt rus?

Jag ringde i förrgår igen,
men det tjänade ingenting till.
Det är som självaste djävulen
att du inte vet vad du vill.
Jag undrar om du är på vift
eller om du jobbar i skift?

Jag ringde också igår
men din telefon var död.
Satan vad du är svår,
du behöver ju mitt stöd.
Jag undrar så var du är,
och varför du gör så här.

Jag ringde två gånger idag,
men det var alldeles lönlöst.
Vad är det för helvetes lag
som aldrig ger någon tröst?
Jag undrar hur det ska gå
och vad du nu hittar på.

Jag ringer i morgon i alla fall,
men sedan får det allt räcka.
Det blir nog en jädrans knall
som säkert ska eka en vecka.
Jag undrar, men gläds åt att
kunna bjuda dej på ett spratt.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 208 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-02-07 10:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström