Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Årsringar av sorg


Jag är ett träd

bär knopp om våren

brister ut i blom

fäller tårar

om hösten

ikapp med vissnande blad

kraft som tappar tag

härdar ut naken

när kylan sveper om

och snö och frost tar vid


I mig bor år av sorg

i tunnlar, labyrinter härskar saknad

jag går vilse där i

hittar aldrig ut

och skulle jag hitta ut

vad återstå då

evig tid av tomhet


Om våren knoppas hoppet

saknaden blommar

i spirande körsbärsblom

då för ett ögonblick

är allt glömt

inget gör längre ont

allt är förlåtet

du kommer åter

för så blev livet oss givet

en onåbar hägrande dröm

där allt föds i kärlek

och dör för att sedan födas åter

tårarna droppar

eller är det vårens första regn











Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 402 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-02-07 15:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP