Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Benvita valv

Den mest avancerade materia vi känner
är samlad i mitt kranium

Sinnena som sammanstrålar
i dess benvita valv
bygger världen

och hjärnans substans är plastisk,
i oförtruten omformning;
skapar nya kopplingar;
mer sofistikerade samband
för varje tankemöda,
varje lustfylld ansträngning,
varjer stund på skidor,
på cykel eller meditationskudde,
för varje komposition eller text,
varje svep med tankeskärpans sökljus
längs vetandets yttre perimeter

och världen visar därmed nya djup,
större komplexitet;
nya insikter som för till djupare levnad,
ity hjärnan är lika mycket universum
som varje annan plats i världsalltet

En plastisk hjärna är del av ett plastiskt universum,
vari varje ögonblick
är ett ögonblick av utveckling,
omvärdering, nya insikter, mer kunskap,

och ett universum som trängtar
efter förståelse av sig självt
skapar självmedvetandet
i min hjärna
där upplevelserna av varat accelererar
genom härets och nuets envälde

i Internet,
DNA-sekvensering
CRISPR/Cas9,
Internationella Rymdstationen,
Hubble-teleskopet,
Nutida Musikensemblen,
kolfibercyklar,
Bob Dylan på Spotify
och Ken Wilbers Integral Spirituality




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-02-07 16:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP