Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinter dö för mig

Vinter dö för mig viskar fågelns stilla sång 
Ty kölden skrämmer mig så
Där jag sitter uppruggad på kal kvist
Och super i mig solens svaga strålar
För trots att de värmer mer för var dag
Så är jag rädd för vintern sjunger fågeln

Själv går jag sakta genom gator 
Där det ena dagen skvalar i rännstenen
För att nästa glittra av tusen iskristaller
Blundar och drömmer mig bort
Till våren som fågeln sjunger om

Våra drömmar möts i samförstånd
Av en längtan till vårens milda värme




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-02-07 17:13



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Nära längtande! Mycket bra skrivit!
2019-02-11

  Marita Ohlquist VIP
Fint förmedlad vårlängtan!
2019-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP