Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Över två miljoner texter på en och samma sida. Allt från prosa, lyrik, rimmad vers, sagor, satir, brandfacklor och journalistik ... Wow säger vi! :0


GE KOLLEKTIVT NOBELPRIS TILL ALLA PÅ POETER.SE

 

Poeten är lättillgänglig men också förgänglig


Poesi är samtid och med tiden den bästa länken

till poetens insikt som bärs när poeten skänkt den


Poeter borde få nobelpris kollektivt för sina insatser

för ekvilibristiska ordkavalkader mästerligare ordfrisatser


Poesins alla vänner gör skrivandet värt

det ger mer, inspirerar både den som skriver

och den som läser... i allt som är imaginärt


Poesi är vad vi behöver, alla vi som blivit över

som valt att inte lisma och locka med något

förutom när vi skänka vårt ords äkta innersta kärnas grund!

den som skriver istället för slåss är helt enkelt sund!

Det är här ni skall vara

ni som ofta fått höra att dem ska bara...

En poet ska vandra vid din sid när du gläds eller lida

En dikt med sikt på det av vikt 

kanske kan väcka insikt

att lägga ned vapnen

och slutat att kriga

 

ja ni vet vad dem heter

ge dem värdeskattning 

era älskade, medryckande poeter 


ge poeterna Nobelpris i litteratur

 




Övriga genrer (Kåseri) av Solstrale VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2019-02-07 20:32



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Jäpp, ge oss Nobelpriset, tänk så kul att få se minen på den ständige sekreteraren i Akademien he
2019-02-12

  Solstrale VIP
Tackar alla för medhållet!
2019-02-11

  Maria Sundelin VIP
Gillar din tanke
2019-02-10

  M.Eta
Det är många här på sajten som skulle komma fram mycket mer än all skräpläsning på annat håll!
2019-02-08

  Valter Örn VIP
Jo men visst ! Mycket av de etablerade poeternas alster är spel för gallerierna medan alstren här mer verkar ha tillkommit av livets erfarenheter och att man tycker det är kul att få ur sig något som känns angeläget.
2019-02-08

    ej medlem längre
Bra förslag!
2019-02-08

  ULJO
God idé
2019-02-08

  mare VIP
Mycket bra
håller helt
med dig!
2019-02-08

  Rolf_fotona.se
Det ser jag fram emot :-)
2019-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP