Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Hötorget

 

 

Idag såg jag Jesus 
sälja frukt och grönsaker
på Hötorget

Han hade vinterkläder 
på sig 
Människorna drogs till 
mannen med den milda
blicken

Hans lager tömdes på
15 minuter

När köparna åt av 
hans varor överväldigades
de av ljusa tankar och 
började rannsaka sig

Girigheten förlorade 
sitt fäste om dem
och de gav av sitt 
överflöd till de fattiga 
och svaga

De dömde inte längre de 
hemlösa och utslagna 
utan såg dem i deras 
friska ögon

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 499 gånger och applåderad av 37 personer
Publicerad 2019-02-08 11:53

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Äntligen lite ljus på väg. Den texten värmde gott.
2019-02-14

  Margit Grell
Fint!
2019-02-12

    jesse james
Fint/JJ.

2019-02-12

  ULJO
Ett fint budskap i din text. De hemlösa, de utslagna, tiggarna måste få mer omsorg inte spottas på. Behandlas med mer respekt. Det är viktigt. Bra jobbat. Hoppas makthavarna reagerar.
2019-02-12

  M.Eta
Vers som säger mycket, bra!
2019-02-11

    ej medlem längre
Hallelujah!
Ett måste i din framtida poesisamling
2019-02-11

  Lottie Ålhed VIP
Att våga se utan skygglappar innan man uttalar sig om sådant man inte vet är guld värt.
2019-02-11

  Bodingen VIP
Äntligen ett reklamtrick som gick hem och som alla försäljare drömmer om, alltså att tömma lagret på en kvart he
2019-02-09

    ej medlem längre
Hurra för Hötorget!
2019-02-09

    Lars Gullberg
Vackert Arne

ett viktigt budskap
2019-02-09

    Mim
Wow!
2019-02-08

  Feliaxel VIP
Tänk ändå om det kunde vara så
2019-02-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Hoppfull dikt i spännande klädnad!
2019-02-08

  Blomma-Stjärna VIP
fint och hoppfullt

- livet börjar med varde ljus

ord betyder
något
ord har kraft

- ljusets ord !
2019-02-08

  Anya VIP
Härlig ton i texten. Hoppfullhet i originell tappning.
2019-02-08

  Öknens Ros VIP
Äpplen också? ;)
2019-02-08

  Fulbergarn
Sådan frukt du skriver
2019-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten