Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

samma väder

de bor i samma område

så förfärligt väder
så kallt och blött och grått
sade den ena

ja, vi har haft bättre
vit snö och sol
sa den andra

jag minns ingen snö
sa den första
- men du minns julafton?

julafton, är en dag
en enda dag
i övrigt har vi haft ett pissväder

men hösten då
sa den första
visst var den mild

nej, regnig och blåsig
svarade den andra

men sommaren, då
så skön och varm
det minns du väl

hett och torrt var det
jag kunde knappt röra mig

samma väder
och ändå inte




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-02-08 15:24



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Fullträff! Allt blir vad vi gör det till, så sant som det är sagt. Läsvärt.
2019-02-13

    Lena Söderkvist VIP
Fullträff! Allt blir vad vi gör det till, så sant som det är sagt. Läsvärt.
2019-02-13

    Lena Söderkvist VIP
Fullträff! Allt blir vad vi gör det till, så sant som det är sagt. Läsvärt.
2019-02-13

  Anya VIP
Jaa allt har att göra med inställningen. Kanske vilka erfarenheter man varit med om. Hur man tacklar dem. Min januari är kolsvart....men just nu lyser solen. <3
2019-02-12

  Lars Hedlin
Mycket bra skriftat!
2019-02-11

  Marita Ohlquist VIP
En väldigt bra text om olika tankar, känslor och reaktioner om samma sak!
2019-02-10

  Feliaxel VIP
Det visar hur olika vi uppfattar samma sak
2019-02-09

  ULJO
Vädret är vi aldrig nöjd med. Det finns alltid något att klaga på. Men fin och tänkvärt är ditt vädersnack
2019-02-09

  lila fjäderblomman VIP
Haha... ja allt är relativt, eller sannare sagt subjektivt :)
2019-02-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Jag skrattade av igenkänning. Vissa människor ser allt i svart, eller grått. På kornet taget!
2019-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP