Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sviken ängel

Du svarta ängel med de vackra ögonen

Som nu har dunklats utav sorg

 

Din skrud har färgats av svek

Ditt hjärta har krossats gång på gång

Ditt skratt har mist sin vackra klang

Och dina vackra ögon som förr glittrade

De bär nu på livets alvarsamma tyngd 

 

Livet kom och gick i samma andetag

Nu finns bara smärtan kvar

Du gråter blod fast utan tårar

Ler med slutna ögon för att ingen ska få se

Hur ont varje andetag i dina lungor gör

 

En ängel vit som snö i själ och hjärta

Fastän skrämd av livets hårda ord

Din skrud har färgats svårt av falska löften

 

En god själ dold av mörkret och träden

Sviken rädd och ensam nu i världen

 




Prosa av Maria Sundelin VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-02-11 23:40



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Jätte bra framfört!
2019-02-17

  ULJO
Välskrivet med svarta sorgkanter
2019-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP