Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DRAKSÅDDEN



tiden en imaginär flykt i tanken
ögat som talar det sanna
en verklighet.
..blodets röst
än draksådden som aldrig
var
några frön som växer
över hällebergets åker

läste några klokord om
JÄMSTÄLLDHET

i travets värld tävlar män och kvinnor mot varandra
på lika villkor, likadant är det med hästarna - ston
mot hingstar.
Och det mest vidunderliga sker - inget av könen ges
någon fördel!

ett litet tankefrö, en innovation
om det nu faller i rättan eller som alltid
över samhällets hälleberg

och inte i matjordens åker


varför denna stenålder - allas lika värde
allt liv oavsett kön, ålder, nationalitet, ekonomi
osv...varje droppe liv får hjulen att rulla





Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 243 gånger
Publicerad 2019-02-09 12:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP