Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efterapning av Tegnérs "Nyåret 1813"


DIKT OCH DYNGA

Jag stirrar på dikter i hundratal,
men fattar noll.
Jag är väl för gammal och dazumal
och utan koll
på dikter som utbrott av stundens intresse,
den dynga som sprids på "poeter.se".

Ibland är det ingen ordning på ord.
De strösslas ut.
Det verkar som verskonsten här i Nord
har tagit slut.
Blir dikterna sämre och tankarna trängre,
om versläran inte är gångbar längre?

Idag skall poemen ha stånk och frust
av egna kval
och versen skall nyttjas som linje av lust
och jämmerdal.
Idag saknas tankediktens profeter
bland hemslöjdens ignoranta poeter.

Jag tycker så illa om ful poesi,
dessutom dum,
en dikt utan tanke och mening i,
med mycket flum.
För dylika dikter som många poeter
serverar, de smakar som ruttna potäter!

Jag tittar på vad jag nu skrivit har
och ångrar mig!
Jag är ju en vänlig och redig karl
som biktar sig.
Jag misslyckas ofta som alla de andra
vars dikter som oftast är värda att klandra.

Nu skulle jag skriva en sista vers,
men den blir tom!
De föregående blev ju en pärs
och ynkedom...
Jag böjer nu ödmjukt min nacke neder
och alla om överseende beder.














Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-02-09 22:12



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Haha! Ja, om man kan lära sig nåt av sina egna misstag så är det nog ingen större fara.
2019-02-09

    ej medlem längre
Och ibland är ordet större än meningen :)
Kul denna!
2019-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP