Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vision

Vi reser alla allesamman
mot samma mål. Avresan
sker från samma plats, men
avgångstiderna varierar,
liksom tiden vid resans mål.
Du väljer delvis själv hur du
vill resa, liksom ditt ressällskap.
Bitvis färdas vi snabbt, ibland
lite lugnare. Det blir oftast
många hållplatser på vägen
och du får själv bestämma
hur länge du gör uppehåll.
Har du för mycket bagage
så blir allt mer omständligt.
Det handlar om en slags
berg- och dalbana, slingrig,
motlut och utförsbackar, men
även tunnlar och långa
sträckor genom ett landskap
av skiftande karaktär. Du
kommer att kunna njuta av
underbara dagar men även
drabbas av oväder. Ett är
ofrånkomligt, vid ändstationen
är du lika utlämnad som när
resan började. Det finns dock
ingen returbiljett. Men kanske
att livet lärde dig något?




Fri vers av Nils-Ivar Lindström
Läst 119 gånger
Publicerad 2019-02-10 10:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström