Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vägrar välja världens vägar



Jag vägrar vika för kutym och konster
och tänker tro, och vågar vara glad
och vägrar vägras, vägrar bli ett monster
att skrämmas ner i skarors skräckparad.
Jag vägrar vandring ägd av andras vägar
och vägrar väga lyckans vikt på våg.
Att vikta liv med vinningsplikt? Jag vägrar!
För vägran min skall hålla liv i håg.

Det svåra är att vägra sina strider
men inte kränga till i ständig kramp.
Att fjärilsslå, men sticka vad det lider
när fjärilsblickad äng blir biets kamp
i svärmars sting vid vingomsvärmad kupa.
Att fara farans färd men flyga fjärlig
och inte för förförarsticken stupa.
Att strida med sitt självt, till hälften ärlig.















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-02-10 11:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP