Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Något för en skämtare den första april? Läs nu inte slutet på texten först. En vän har som vana att läsa de sista fem meningarna i en bok först. En vana utöver att lukta på en bok, bläddra i den som behövde den luftas likt ett vin.


En sketch av lätt överraskande slag?




Esmeralda går med en kasse böcker till biblioteket.
Hon går fram till en maskin med ett bokliknande hål
att skicka in böcker i en i taget. För avregistrering

av lånade böcker. När Esmeralda tar upp böcker i sin
medhavda kasse, syns först tre böcker föras in en
efter en. Sedan panorerar kameran i en båge mellan
den plats Esmeralda står, sveper över maskinen
som tar emot en bok och slutar med maskinens baksida.

Där visas då hur var införd bok strimlas ungefär
som en apparat på ett kontorsrum vilken är till för att
'förstöra dokument'. Som på den gamla goda tiden.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 321 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-02-10 19:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP