Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets Regel

skulle inget bli komplicerat

hjärtat var i smulor

i kanten blev du en list

sedan en bärande regel

regeln i sig, väggen 

omslutande oss i andrummet

 

det andra rummet 

 

men aldrig skulle du välja

därför överger jag boet

lägger ner allt som inte älskar

i släpet till återvinning

för någon annan att ta upp 

vårda, putsa, laga göra fint 

 

Och jag...jag lagar mig själv som alltid

och det tar den tiden det gör

år, dagar, timmar en evighet vem vet?

Lite hårdare, mer krass

Inte tillräckligt vald

10 låtar på en gången vecka

det känns bra, riktigt bra

 

Tiden

 

För i den kommande ligger livet, det jag har kvar

det som är framåt, tillägnat de som tar mig för den jag är

som inte vill utnyttja mig för just den jag är  

eller vilka kontakter jag har, jag läser  igenom

 

Om du fick välja en sak som gjorde dig förargad imorse

det som gav dagens ljus till din ilska

Är det värt det? Att förlora den tiden! 

Om det var din sista stund på jorden

skulle du verkligen lägga tid på att just rättbefärdiga

hur någon annan är eller beter sig, hur olika ni är? 

 

Eller släppa allt! Se framåt, gå vidare utan allt bagage

av någon som bara tynger ner dig med sin egoism 

Så många frågor utan svar! Att förlika sig med att det är vad det är! 

Det enda  man möjligtvis vet att när du är död är du klar

Så lite tid, så mycket svart

 

Det är inte lätt att vända ett svek. Vissa människor har inget samvete,

det är bara att acceptera. Vissa människor lever för makt och härskar tekniker 

och för att manipulera. Vissa människor vill ont. Släpp dem. Låt gå! 

Ge inte vinsten av din dyrbara tid i livet för att de skall få växa mer

medans du lägger din egna tid i en torr kruka med för lite jordmån.

 

 

När du tappar dig

Hitta dig

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Songbird VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-04-08 07:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Songbird
Songbird VIP