Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Dömd rånare - Livet på rymmen del 2.

Jag vaknade bakis, törsig och blåslagen på stranden en lördagsmorgon i september. Huvudvärken var total och både plånboken och solglasögonen var borta. Jag hade fått ett blåöga och hade blåmärken på låren stora som våfflor. Munnen var torr. Hade även lite sår på knogarna och en smutsig skjorta. Jag undrade hur fan jag kommit dit, hade bara små minnesfragment av natten innan.
När jag tittar i fickan har jag några gamla kvitton från barer och bankomatuttag.
Hittar även en sedelbunt med ca 1.500 euro, undrar hur fan jag fått tag i dem pengarna och undrar vart fan min plånbok med mitt kort är.
Jag fick tag i en taxi uppe på gatan och tog en taxi till ett hotell och tog in på ett rum i tre dagar. Jag hade utsikt över havet. Det första jag gjorde var att köpa en flaska whiskey och korka upp på hotellet, jag tog ett långt bad och smörjde noggrant in huden med Aloe Vera och lotion efteråt.
Var nere på apoteket och hämtade ut några kodeintabletter som jag fick köpa där.
Mådde trots allt ganska bra, men minnen från kvällen innan hemsökte mig. Jag minns att jag var med en polare och drack Fernet, tappade sedan bort honom. Sedan gick jag vilse och blev påhoppad i en gränd. Lyckades ta mig därifrån minns jag. Tappade förmodligen min telefon på vägen för jag åkte ner i backen ibland när jag gick. Sedan däckade jag på stranden.
Minns även att jag köpte tre heggen på fyllan för 1000 euro och sålde för 2000 direkt efter. Det var ett riskabelt drag från min sida.
Jag var ute på gatan en dag och kom i kontakt med en spanjor, han log lite charmigt och var något ihopkrupen i ryggen. Hola! sa han. Han hade tydligen varit med i armén och ville bjuda in mig på en kopp kaffe.
Han bodde i en fin lyxig lägenhet med marmorkakel och vacker konst. Han frågar om jag vill ha nåt starkare, och han blandar lite likör ner i min kaffekopp. Vi pratar och pratar. Han hade så mycket intressant att berätta, jag förstod det mesta han sa på spanska men ibland fick vi använda engelska. Han berättar att han är dödligt sjuk i en lungsjukdom och vill testamentera hela sin förmögenhet och sin lägenhet till mig. Han säger att han inte har några barn eller släktingar och han hade fattat tyckte för mig. Han går och hämtar en karta Oxycotin och ger mig tre tabletter och han tar också tre, sedan hämtar han testamentet och tar alla mina uppgifter och sedan skickar han dem till banken för att låsas in i bankfack.
Jag blir rörd och kysser honom på pannan. Sedan kramas vi en lång stund och jag lovar att finnas vid hans sida på dödsbädden.
Han berättar hur han vill ha sin begravning och vilken musik som ska spelas.
Vi pratas vid i telefon flera timmar och dagen nästan varje dag i tre månader. Sedan åker han in på sjukhus och jag sitter med honom tills han somnar in. Jag ordnade hela begravningen och gudstjänsten.
Sedan går det tre veckor och jag får in 1.000.000 euro, motsvarande ca 10 mkr.
Jag får sedan nycklarna till lägenheten och slipper bo på hotell och sova på stranden mer. Nu var jag rik och fri.
Jag var fortfarande orolig för att jag skulle gripas och få sitta 10 år i Sverige.
Nu när det gick så bra för mig. Gick hemåt en dag och fixade lite röka samt en flaska Smirnoff vodka, jag sålde av lite konst som fanns i hemmet jag ärvde och bara där fick jag in 375.000 kr. Jag köpte ny konst för halva beloppet. Fina gamla italienska oljemålningar av Sandro Botticelli och Tommaso Masaccio och jag investerade stora summor i skulpturer av Caravaggio.
Jag köpte min en liten svart Porsche Cayenne för några hundratusen och en ny garderob, lite fina smycken och inredning, gåvor till kvinnor samt lite droger också. Var ibland och sjöng lite karaoke och drack drinkar, bjöd friskt till kvinnor och det hände att jag knullade lite då och då, hade numret till en som brukade höra av sig när hon ville ligga. Har många sexhistorier, bl.a när jag fick med mig en mörk latina hem en sen natt, lite doggy style, lite blow job samt massa annat nice. Alltid kondom!
En dag hörde en bekant av sig och behövde snabba pengar, han ville sälja lite lyst guld billigt, mycket och snabbt till mig. Vi snackade ett kilo 18 k guld. För typ 150.000 tkr. Jag tackade nej tills vidare, ville inte beblanda mig med kriminalitet p.g.a risken att torska för nåt och bli deporterad till Sverige när de får reda på vem jag är. Jag försökte hålla så låg profil som möjligt.
Ibland på natten fick jag flashbacks av skottlossningar och jag drömmer att det brinner i fängelset och jag är instängd i min cell och kan inte fly, jag ser att dörren är öppen på andra sidan cellen men jag brinner upp inne i cellen i drömmen. Drömmer även att jag är i Sverige och att det är midsommar och jag är barn och lycklig. Sedan vaknar jag upp!
Jag hittade ett gammalt skrin i en av lådorna i lägenheten, där låg fyra cigarrer, några gamla frimärken och en pistol. Det var en gammal Beretta med fullt magasin. Jag testade att stoppa pistolen mot skallen och fantiserade att jag sköt mig själv. Vågade dock inte göra det på riktigt. Det kom en liten tår också.
Kändes skönt att ha beskydd ifall någon ville komma åt mig. Jag började sedan planera på att åka över till Amerika och leva lite lyxliv men vet inte om jag skulle klara det p.g.a risken att torska.

Tiden går och jag lever fortfarande, jag är vid liv och är fri. Fortsättning följer...
Bunden vers av LittleBozz
Läst 37 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-02-12 04:36Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LittleBozz
LittleBozz