Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänk om vi blev Gretor allihopa

En Greta har bildligt sparkat politiker och Allmänhet i röven. Med sitt skolstrejkande. Sina tal.
"Skärp er! Ni beter er som barn!" säger hon.

Dessa helt anständiga rövsparkar gör sin verkan. De har väckt oss.
Men
vad händer om flickan tar nästa steg. Och sparkar de riktigt farliga pojkarna, vapenhandlarna, på annat ställe.
Vad händer om hon sparkar dem på kuken och stilla säger:
"Lägg av! Det är nog nu. Sluta tillverka dödsmaskiner"
"Vi vill inte ha dom".
"Världen behöver mat, rent vatten, filtar och mediciner".
"Värllden behöver kramar"
"Bomber har vi redan nog av".

Ja, tänk om.
Tänk om vi reste oss alla.
Fick upp ögonen. Och skakade galenskapen av oss.
Vi som är kanonmaten.
Tänk om vi blev Gretor.
Allihopa.




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-02-12 09:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Utomordentligt diktat!
2019-02-16

  Birk Andersson
Bra viktig text!
2019-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP