Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
USA: s president öppnar en ny front med Kina Den stora insatsen är artificiell intelligens.


USA: s president öppnar en ny front med Kina


Kommunikén nämner inte Kina, men kallar "för att skydda fördel (US) i IA och teknik avgörande för nationella säkerhetsintressen och ekonomin mot yttre fiender och strategiska konkurrenter". Kina planerar att investera 150 miljarder dollar år 2030 för att bli det första landet i IA är viktigt för oss att behålla farten, eftersom han kommer att vända många sektorer "sade han, och tillade att" president lanserar ibland initiativ ser bra ut men kan bara få få effekter. "
Efterfrågan kommer i ett sammanhang där relationerna mellan Washington och Peking är spända. Darrell West, som är chef för Brookings Institutionens Center for Technology Innovation Group, förstår beslutets tidpunkt men ställer frågor om tillkännagivandet av initiativet utan detaljer.
 Amerikanska presidenten Donald Trump beordrade officiellt hans förvaltning måndag att göra artificiell intelligens en prioritet, ett område där USA: s överhöghet skulle kunna hotas av Kina.




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 175 gånger
Publicerad 2019-02-12 13:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP