Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gammal dikt som handlar om panikångest.


Jag andas utan att veta hur

Kommer det någonsin
släppa mig?

När du håller mig,
när du trycker ner mig,
när du krossar min andning,
när du stjäl mitt syre,
när du dödar mina tankar
Då är jag ingenting
då äger jag ingenting –
inte ens mig själv
helt förlorad

Kommer du någonsin
släppa mig

låta mina vingar få känna vinden?
Var kan jag gömma mig
när du inte ens ger mig skuggorna?

Har jag fött dig?
Vem ger dig din andning?

När jag desperat försöker strypa dig
ger jag dig bara mer
du tar allt,
vad har jag kvar?

Jag andas utan att veta hur




Fri vers av Ananas
Läst 224 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-02-12 19:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ananas
Ananas